МАШИНСКИ ИНЖЕНЕР

Микросам е светски-признат лидер во производство на Роботски и ЦНЦ машини за композитни производи (carbon fiber, glass fiber, etc.). Во 30-години Микросам има инсталирано над 250 производни линии во повеќе од 40 земји во светот, како Германија, САД, Русија, Јапонија, Кина, Индија, Израел и Кореа. Глобалните клиенти се водечки во авионска, вселенска, автомобилска, одбранбена и други индустрии, како и врвни истражувачки центри за модерни композити. Заедно со Институтот за Современи Композити и Роботика имаме напредна лабораторија и правиме заеднички развој со бројни компании кои се лидери во примена на композити во светот. Дознајте повеќе на www.mikrosam.com

Основни одговорности и задачи:
• Развој и конструирање на специјални CNC машини за купувачи од целиот свет
• Пресметки на погонски и преносни елементи, FEA анализа, статички и динамички анализи и пресметки
• Планирање и следење на производствените процеси
• Изработка на техничка документација, технички цртежи и 3Д модели
• Контактирање и посета на добавувачи и купувачи надвор од Македонија

Квалификации и компетенции:
• Завршен Машински факултет или при крај со студии
• Задолжително познавање на англиски јазик (германски и руски јазик се предност)

Што нудиме?
• Одлични услови за работа во креативна средина
• Амбициозен и професионален тим со големо искуство во врвни технички решенија
• Континуирана обука и можност за напредување од личен и од технички аспект
• Учество на меѓународни проекти со купувачи од целиот свет
• Организиран превоз и храна

Испратете кратка биографија (CV) и мотивационо писмо на следната email адреса: prijava@mikrosam.com

ЗАДОЛЖИТЕЛНО НАЗНАЧУВАЊЕ НА РАБОТНОТО МЕСТО за кое аплицирате.

Рокот за пријавување е до 10.07.2020г.

Само избраните кандидати ќе бидат повикани на интервју.
Со аплицирање, се согласувате вашите информации да се чуваат во нашата база на кандидати во рок од 12 месеци.

Subscribe

Stay updated with Mikrosam

Mikrosam

Close