Софтвер инженери

Микросам е светски-признат лидер во производство на Роботски и ЦНЦ машини за композитни производи (carbon fiber, glass fiber, etc.). Во 30-години Микросам има инсталирано над 250 производни линии во повеќе од 40 земји во светот, како Германија, САД, Русија, Јапонија, Кина, Индија, Израел и Кореа. Глобалните клиенти се водечки во авионска, вселенска, автомобилска, одбранбена и други индустрии, како и врвни истражувачки центри за модерни композити. Заедно со Институтот за Современи Композити и Роботика имаме напредна лабораторија и правиме заеднички развој со бројни компании кои се лидери во примена на композити во светот. Дознајте повеќе на www.mikrosam.com

Основни одговорности и задачи:
• Истражување на различни софтверски алатки
• Развој и тестирање на научно истражувачки алгоритми
• Развој на софтверски системи за управување на CNC роботизирани машини
• Истражување и развој на софтверски системи за контрола на безбедност и квалитет

Квалификации и компетенции:
• Завршен Факултет за информатика – програмирање или при крај со студии
• Задолжително познавање на англиски јазик (германски и руски јазик се предност)

Што нудиме?
• Одлични услови за работа во креативна средина
• Амбициозен и професионален тим со големо искуство во врвни технички решенија
• Континуирана обука и можност за напредување од личен и од технички аспект
• Учество на меѓународни проекти со купувачи од целиот свет
• Организиран превоз и храна

Испратете кратка биографија (CV) и мотивационо писмо на следната email адреса: prijava@mikrosam.com

ЗАДОЛЖИТЕЛНО НАЗНАЧУВАЊЕ НА РАБОТНОТО МЕСТО за кое аплицирате.

Рокот за пријавување е до 10.07.2020г.

Само избраните кандидати ќе бидат повикани на интервју.
Со аплицирање, се согласувате вашите информации да се чуваат во нашата база на кандидати во рок од 12 месеци.

Subscribe

Stay updated with Mikrosam

Mikrosam

Close